- 1 por pokrojony w plasterki
- 3 rozgniecione ząbki czosnku
- szklanka potartego sera ( użyłam parmezanu, garna padano i goudy)
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki

- 2/3 szklanki mleka
- sól i pieprz
Ziemniaki gotować we wrzącej, osolonej wodzie przez 10 minut. Po wyciągnięciu z wody pokroić
w plasterki, ułożyć warstwę na dnie naczynia żaroodpornego. Na wierzch położyć trochę pora, czosnku, serów i natki pietruszki. Doprawić. Powtarzać, kończąc warstwą sera. Wymieszać śmietanę z mlekiem, doprawić i polać ułożone warstwy. Wstawić do nagrzanego do 160°C piekarnika na 1 - 1 1/2, aż ser się zarumieni
i ziemniaki zmiękną. Od razu podawać.
- 500g of potatoes
- 1 leek cut into slices
- 3 cloves of garlic
- glass of rubbed cheese
- 2 tbs chopped parsley
- 2/3 cup of cream
- 2/3 cup milk
- salt and pepper
Cook potatoes in boiling salted water for
10 minutes. Take out from the water and cut into slices, put a layer on the bottom of a casserole dish.
On top put a little leek, garlic, cheese and parsley. Season. Repeat, ending with a layer of cheese. Mix the cream with the milk, season and pour over the stacked layers. Put into the oven preheated to 160°C for
1 - 1 1/2, until cheese is golden brown and potatoes are tender. Serve immediately.
10 minutes. Take out from the water and cut into slices, put a layer on the bottom of a casserole dish.
On top put a little leek, garlic, cheese and parsley. Season. Repeat, ending with a layer of cheese. Mix the cream with the milk, season and pour over the stacked layers. Put into the oven preheated to 160°C for
1 - 1 1/2, until cheese is golden brown and potatoes are tender. Serve immediately.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz