sobota, 29 marca 2014

Zupa z cukinii / Zucchini soup

Pomysł na tą zupę nasunął mi się, gdy po męczącym piątku musiałam przygotować jakiś szybki obiad.
Potrzebujemy
- 1/2 cukinii (użyłam odmiany pomarańczowej)
- kostka bulionu warzywnego
- 750 ml wody
- odrobina imbiru
- ząbek czosnku
- szczypta papryczki chilli
- serek topiony
- 2 łyżki śmietany

Cukinię obieramy i kroimy w kostkę, przekładamy do garnka. Zalewamy wodą, dodajemy kostkę
 i gotujemy do miękkości. Wrzucamy imbir, czosnek, chilli i serek. Za pomocą blendera tworzymy zupę krem.  Na koniec dodajemy śmietanę. Voilà :)




Idea of the soup came, when I had to prepare some fast dinner after tiring Friday.
We need:
-1/2 zucchini
- vegetable broth cube
- 750 ml water
- a touch of ginger
- clove of garlic
- a pinch of chilli pepper
- processed cheese
-2 tablespoons of cream

Peel the zucchini and cut into cubes, put into a pot.  Pour water, add broth and cook until soft. Put ginger, garlic,chilli and cheese. Make cream soup with a blender. At the end, add the cream. Voilà :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz