Potrzebujemy
- 1/2 cukinii (użyłam odmiany pomarańczowej)
- kostka bulionu warzywnego
- 750 ml wody
- odrobina imbiru
- ząbek czosnku
- szczypta papryczki chilli
- serek topiony
Cukinię obieramy i kroimy w kostkę, przekładamy do garnka. Zalewamy wodą, dodajemy kostkę
i gotujemy do miękkości. Wrzucamy imbir, czosnek, chilli i serek. Za pomocą blendera tworzymy zupę krem. Na koniec dodajemy śmietanę. Voilà :)
Idea of the soup came, when I had to prepare some fast dinner after tiring Friday.
We need:
-1/2 zucchini
- vegetable broth cube
- 750 ml water
- a touch of ginger
- clove of garlic
- a pinch of chilli pepper
- processed cheese
-2 tablespoons of cream
Peel the zucchini and cut into cubes, put into a pot. Pour water, add broth and cook until soft. Put ginger, garlic,chilli and cheese. Make cream soup with a blender. At the end, add the cream. Voilà :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz