piątek, 14 marca 2014

Pieczony pomidor/Baked tomato

- dość duży pomidor
- fragment papryki
- por
- jajko
- ser starty
- czosnek
- zioła prowansalskie
-sól, pieprz
- tłuszcz do smażenia






Pomidora wydrążyć, a miąższ przełożyć na patelnię. Do miąższu dodać pokrojoną w drobną kostkę paprykę, krążki pora i rozgnieciony czosnek. Wszystko smażyć do miękkości. Zmiksować na w miarę gładki sos, dodać zioła i przyprawy.. Przelać do wydrążonego pomidora, posypać serem. Wbić jajko. Zapiec w piekarniku bądź mikrofalówce do czasu, aż zmięknie.


- quite large tomato
- a piece of pepper
- a leek
-an egg
- grated cheese
- 1-2 cloves of garlic
- herbs de Provence
-salt, peper
- fat for frying

Hollow the tomato, toss pulp into the pan. To pulp add chopped pepper, leek rings and crushed garlic.
Fry until soft. Blend at a fairly smooth sauce and add the herbs and spices. Pour into a hollowed tomato, sprinkle with cheese.Pour an egg. Bake in the oven or microwave until soft.

M.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz