niedziela, 27 kwietnia 2014

Pikantne ziemniaki / Spicy potatoes

Lekkie urozmaicenie :)
2 duże ziemniaki
szczypta imbiru
ząbek czosnku
szczypta chilli
 łyżka masła
pół cebuli

Ziemniaki pokroić w kostkę i gotować do czasu aż zmiękną, lecz nie będą się rozpadać. Masło rozpuścić na patelni i wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę, pokrojony w plastry czosnek i resztę przypraw. Dodać ziemniaki i smażyć przez chwilę.
Można podać z warzywami smażonymi na tej samej patelni. 





Light variety :) 
2 large potatoes 
pinch of ginger 
clove of garlic 
pinch of chilli 
 tbsp butter 
half an onion 

Potatoes cut into cubes and cook in salted water until softened , but not falling apart. Melt butter in a pan and add  diced onion,  garlic cut into slices  and the rest of the spices. Add the potatoes and fry for a minute. 
You can serve with vegetables fried in the same pan.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz